top of page

השוואת קופות חיסכון לכל ילד - סיכום שנתי - חלק ב' (פורסם בתאריך 21/02/2018)

מי הצטיינה בביצועים בקופות הגמל לילדים - חיסכון לכל ילד?

כדי לבדוק את התשואות ולראות מי מקום ראשון, אתם לא ממש צריכים אותנו, אתם כמובן יכולים להיכנס אתר משרד האוצר "גמלנט" ולבדוק בעצמכם. בחלק השני של המאמר, ננסה להביא את הפרשנות האישית שלנו לביצועי הקופות וננסה להבין איזה חברה באמת הצטיינה? איזה מסלול היה הבחירה הנבונה בהשוואה ליתר המסלולים? איזה מסלול הצליח להכות את מדדי השוק מבחינת ביצועים? והשאלה החשובה ביותר - מה יהיה בעתיד?

"תקראו לזה חוכמת ההמונים - אנו קוראים לזה אדישות כלפי כסף שלא שלנו!"

 ציבור ההורים עשה מהלך שנוגד את הלך השוק הפנסיוני והרציונאל האישי ובחר דווקא במסלול המנייתי יותר!

 

דבר מאוד מוזר קרה לציבור ההורים בכל הנוגע לבחירת מסלול ההשקעה עבור הילדים. לכאורה, הצליחו לחנך אותנו או להשריש בנו את התאוריה שכדאי מסלול מנייתי יותר כי מדובר בחיסכון לטווח ארוך יותר. אך מנגד, ראו זה פלא, במסלול ההשקעה בחיסכון הפנסיוני שלנו (קרנות הפנסיה, ביטוחי המנהלים וכד') - שהוא גם החיסכון הגדול ביותר שנצבור במהלך חיינו, אנו עדיין בוחרים באופן שיטתי, לא משנה באיזה גיל, במסלול כללי - שהוא בהגדרה מסלול עם סיכון בינוני (ע"פ משרד האוצר). אז איך קורה מצב בו עבור הכסף של הילדים שלנו, אין לנו בעיה ללכת עם הרציונאל? אבל עבור הכסף שלנו, אנחנו נשארים עם הרגש ומפחדים?   - הסיבה לטעמנו נובעת מאדישות כלפי כסף שחלקו אינו שלנו, הרי משרד האוצר מממן 50% מההפקדות. נוסף על כך, היות ומדובר בסכומים יחסית נמוכים, יש לנו את הנטייה לקחת סיכון מוגבר, על אף ההעדפה האישית שלנו.

נתחיל מהסוף להתחלה, מה יהיה בעתיד? 

אמנם כפי שסקרנו בחלק א' של המאמר - השוואת קופות חיסכון לכל ילד, הצעד הנבון בדיעבד היה לבחור במסלולים המנייתים יותר בקופות הגמל. שנת 2017 היתה שנה מצויינת בשוק ההון ומרבית הקופות המנייתיות חצו את רף ה-15% תשואה שנתית. כמובן שזו הדרך הטובה להתחיל חיסכון אבל חשוב לדעת שעליה של 15% ולאחריה ירידה של 15% לא תביא אותנו לנקודת המוצא! 

האם ביצועי הפתיחה של שנת 2017 יעידו על ביצועים טובים בעתיד? כמובן שלא! אבל תמיד כיף להתחיל בחיובי.  חשוב לדעת, סיכון גבוה יכול להשיא רווחים נאים, אולם מנגד טומן בחובו גם פוטנציאל הפסד הון מהותי. חשוב לזכור ולתכנן את רמת החשיפה ביחס לטווח ההשקעה ובנוסף לשקלל עם העדפות אישיות. כך שמשקיע שונא סיכון, על אף טווח ההשקעה הארוך, יתכן ויתאים לו יותר מסלול השקעה דפנסיבי יותר.

 

אם ננסה להכניס את התאוריה למעשים,  בתחום החיסכון לילדים עבור פעוטות וילדים קטנים, נבחר מסלול מנייתי יותר ומאידך לילדים בוגרים יותר ולנוער נבחר במסלול סולידי יותר.  את הכלים והניסיון האישי יכול לתת איש מקצוע, בעל רישיון לעסוק בביטוח או השקעות - סוכן ביטוח, או יועץ השקעות. 

איזה מסלול היה הבחירה הנבונה בהשוואה ליתר המסלולים?

במקום הראשון כפי שסקרנו לעיל מסלול ההשקעה בעל הסיכון הגבוה, היה המסלול המשתלם ביותר בשנת 2017 והשיא כאמור תשואות שחצו את רף ה-15%.

במקום השני מסלול ההשקעה בעל סיכון בינוני, אמנם היה משתלם יותר ממסלול ההלכתי אך בפער לא גבוה במיוחד.

במקום השלישי שימו לב לעובדה הבאה, המסלול ההלכתי, הצליח להשיא תשואה טובה יותר בחלק מהחברות בהשוואה למסלול הבינוני. עובדה זו מרשימה ביותר שכן ישנן לא מעט מגבלות במסלול זה אשר מונעות ממנהלי ההשקעות ליצור ורסטיליות ופיזור סיכון נאות.

רוצים לדבר איתנו?
זה המקום להשאיר פרטים ומומחה מטעמנו יחזור אליכם!  
(אפשר גם בטלפון 072-2112225)

איזה מסלול הצליח להכות את השוק מבחינת ביצועים? (בהשוואה למדדים מובילים)

ממוצע המסלול המנייתי  של כל בתי ההשקעות הסתכם בכ-15% תשואה בעוד שמדד ת"א 135 שנבחר כבנצ'מרק (מדד הייחוס) השיא תשואה של כ-7% - במילים אחרות, מנהלי ההשקעות הצליחו להכות את השוק ולנו כל השבחים על כך.

ממוצע המסלול הבינוני - כללי  גם מסלול זה הצליח בצורה יפה למדי להכות את הבנצ'מרק - הממוצע עמד על כ-8% בעוד שהבנצ'מרק (35% מדד ת"א 135 ו-65% מדד אג"ח כללי) הצליח להשיא בקושי 5%. 

ממוצע המסלול הסולידי - סיכון נמוך   עומד על כ-5% מלמטה וכך גם הבנצ'מרק  (15% מדד ת"א 135 ו- 85% מדד אג"ח כללי) ולכן נסכם כי מנהלי ההשקעות הצליחו להתחקות אחר מדד הייחוס.

איזה חברה באמת הצטיינה בביצועים?

במקום הראשון בית ההשקעות אלטשולר שחם מוביל ב-3 מתוך 4 מסלולי ההשקעה הקיימים

במקום השני בית ההשקעות אנליסט ממוקם טוב דווקא במסלולים הפחות מנייתים 

במקום השלישי  בית ההשקעות של חברת הביטוח הראל שהזדחל למקום זה לאחר תחרות עיקשת עם מנורה מבטחים

bottom of page