top of page

 ביטוח מבנה (דירה/בית) נזקים ותכולה

בשעה טובה ומוצלחת רכשתם נכס, יחד עם הרכישה, אתם מעוניינים להגן עליו ולשמור על מצב הקיים שכן במקרה של חלילה נזק, עלות התיקון תיהיה קשה מנשוא. במאמר הבא תוכלו לקרוא מה מכילה בתוכה פוליסה לביטוח מבנה? מהן האותיות הקטנות? היכן כדאי להיזהר? ואיפה כדאי לתת דגש?
 

מה כולל ביטוח מבנה?

ביטוח מבנה יכול שלכלול מס' רב של כיסויים, בדיוק כפי שביטוח בריאות יכול לכסות אותנו מפני מס' רב של מצבים, להלן סקירה קצרה של הכיסויים הנמכרים בפוליסות ביטוח המבנה.

 

נזקים בשכיחות גבוהה כגון: נזקי אש - כולל שריפה אשר מקורה בגורם חיצוני (נדון בנושא זה בהמשך). נזקי צנרת - פיצוץ בצנרת הבית עלול לגרום נזק רב למבנה ולתכולתו. הצפה - כתוצאה משיטפון. גניבה ופריצה - במקרה של גניבה ופגיעה ברכוש.

נזקים בשכיחות נמוכה כגון: רעידת אדמה, פגיעת ברק נפילת גורם זר מכלי טיס או התנגשות כלי טיס.

 

כאמור בעת עריכת הפוליסה בין אם כנגד רכישת משכנתא כפי שנדרשתם ע"י הבנק ובין אם באופן עצמאי מתוך מודעות כי הנזק הינו גדול מאשר היכולת הכלכלית, תוכלו לבחור אילו כיסויים יכללו בתוך הפוליסה ועל אלו כיסויים ניתן לוותר מתוך הנחה כי הסבירות הינה נמוכה יותר ו"חבל לשלם על הפרמיה העודפת".סוכן ביטוח כפר סבא

איפה הכי כדאי לעשות ביטוח מבנה ותכולה

נזקים לצד ג':

בסעיף זה אנו ממליצים לשים את מירב תשומת הלב, במקרה חו"ח של נזק אשר נגרם לדירתו של השכן לדוגמה כתוצאה משריפה - הפוליסה שברשותכם לא תכסה את נזקיו אלא אם רכשתם את כיסוי זה במפורש. נקודה נוספת למחשבה, באם רכשתם ביטוח מבנה באמצעות הבנק בעת עריכת המשכנתא - אינכם מכוסים בכיסוי זה ! לסוכנות הביטוח של הבנק אין את הרשיון המתאים למכור לכם את הכיסוי.  אמנם במידה ופרצה שריפה בביתו של השכן ואותה שריפה פגעה גם בדירתכם המבוטחת מפני סיכוני אש, חברת הביטוח כמובן שתשפה בגין הנזק אך זכאית היא לתבוע את הנזק מאותו שכן. מדובר במציאות בה מבוטחים רבים רצים לעשות ביטוח בבנק מבלי לדעת כי הביטוח לא מגן עליהם בצורה מספקת.

מה חייב להיות בביטוח מבנה? ואיך לבחור איזה ביטוח מבנה?

אין חוקיות לגבי היקף הכיסויים בפוליסת ביטוח מבנה, הרי שכל לקוח יכול שלרכוש איזה כיסוי שרוצה, יחד עם זאת לאחר היכרות עם הענף והיכרות עם מבוטחים רבים, אנו מאמינים כי ישנם סטנדרטים ברורים של כיסויים אשר חיוניים ביותר בפוליסות אלו.

 

כיסויים סטנדרטיים:

נזקי אש, נזקי צנרת, הצפה ורעידת אדמה, נרכשים ברוב הפוליסות, כמובן שיש לוודא קיומם.

נוסף על כך בכל הנוגע לגובה הכיסוי, יש לשים לב כי שווי של הנכס "ערך הכינון" (עלות הקמתו מחדש), תואמת את גודלו ע"פ הרישום בטאבו וע"פ הערכת השמאי.

רוצים לדבר איתנו?  זה המקום להשאיר פרטים ומומחה מטעמנו יחזור אליכם!    (אפשר גם בטלפון 072-2112225)

כיסוי למקרה צד ג' שאינו מספק

לאחר שהבנו כי ישנו צורך לרכוש ביטוח לכיסוי נזק אשר עלול להיגרם צד ג', נדגיש נקודה נוספת. גובה הכיסוי לצד ג' אשר נמכר כסטנדרט בחברות הביטוח המשווקות באופן ישיר, אינו בהכרח תואם את הצורך שלכם. למעשה מדובר בנציג שירות אשר ישוחח עימכם ויתן לכם את ההצעה, לרוב מדובר בכיסוי של כמה עשרות אלפי שקלים אשר היקפו ככל הנראה לא יהיה מספק. הבעייתיות הינה בשל חוסר הגמישות וחוסר הידע בהתאמת הפוליסה למבוטח. אם כבר הבנתם את המשמעות והצורך בביטוח צד ג', בתוספת של מס' שקלים בודדים תוכלו להרחיב את הכיסוי כך שיכסה באמת את הצורך. אנו ב"אלטים ביטוח ופיננסים" ממליצים לכם לרכוש ביטוח מבנה אך ורק אצל סוכן הביטוח, תוסיפו ותסייעו לעצמכם בכך שלא תחסכו במידע וכך יוכל הוא להתאים את הכיסוי הנכון ביותר וההיקף הרחב ביותר.
סוכן ביטוח כפר סבא

 

bottom of page